Правителството няма да се откаже от готвената реформа в системата на

...
Правителството няма да се откаже от готвената реформа в системата на
Коментари Харесай

Борисов: Реформа в системата на ТЕЛК ще има, злоупотребите ще спрат

Правителството няма да се откаже от готвената промяна в системата на ТЕЛК, заради която през днешния ден стотици хора с увреждания стачкуваха пред Министерския съвет.

Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който съобщи, че в идващите дни министри и организации на хора с увреждания ще разискват точка по точка плануваните промени. 

Борисов посочи, че едно от изискванията на " Обединени патриоти " при сформиране на съдружното държавно управление е било да се направи всичко допустимо да се спре източването на другите системи от хора, които злоупотребяват.

" Това, което сътрудника Валери Симеонов със своите специалисти и министри в продължение на 5 месеца работи, е не да бъдат ощетени дадени хора. А да се направи по този начин, че тези подправени ТЕЛК-ове или източването на запас да останат за тези, които фактически имат потребност от това ", съобщи още министър-председателят

Бойко Борисов беше безапелационен, че ще бъдат употребявани всички запаси на страната за по-голям надзор над комисиите за ТЕЛК. Според премиера от там стартира казусът. 

" Целта ни е такава, че да остане повече запас към хората с увреждания, а не да се пренасочва на друго място ", сподели Борисов. 

Премиерът съобщи, че задачата на промяната не е да навреди на някого, а да спре парите на хора, които злоупотребяват с ТЕЛК. Той насочи зов към хората с увреждания за разговор.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР